Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki w cieście francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 kg
ciasto francuskie 1 op
masło 2 łyżki
czosnek 5 ząbków
Majeranek suszony Prymat
sól
pieprz
gin 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki w cieście francuskim

Mięso myjemy nacieramy posiekanym, utartym z odrobiną soli czosnkiem, posypujemy majerankiem, solą i pieprzem. odstawiamy na min 2 godziny, mięso obsmażamy na tłuszczu ze wszystkich stron dodajemy w trakcie smażenia gin ciasto francuskie rozwijamy kładziemy na środek mięso. Owijamy mięso ciastem, zlepiamy brzegi pieczemy 40 min w nagrzanym 200s C piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 02.03.2013 17:11
Świetny przepis
Motorek 25.11.2011 11:30
pycha
Iwona51
Iwona51 21.11.2011 09:19
pyszności
Monika193
Monika193 24.10.2011 13:59
już sobie wyobrażam jak muszą smakować, super
Wafelek2601 10.08.2011 09:52
niebo w gębie
Krystyna32 12.05.2011 06:55
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak