Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalarepka z orzechami włoskimi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka 400 gram
cebula biała 1 szt.
olej 1 łyżka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
natka pietruszki
orzechy włoskie 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kalarepka z orzechami włoskimi

Kalarepkę oczyścić, obrać, delikatne zielone łodygi odłożyć. Pokroić w słupki grubości 1 cm. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju. Dodać do niej pokrojoną kalarepkę i smażyć, aż będzie dokładnie pokryta olejem. Później przyprawić, zalać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem 5-8 minut, by pozostała krucha.
Drobno posiekać natkę pietruszki i łodyżki kalarepki, dodać do potrawy, wymieszać z kwaśną śmietaną i posypać orzechami włoskimi. Kalarepkę podawać z ziemniakami z natką pietruszki albo z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 07.10.2011 23:17
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak