Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kostki tofu na sałacie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tofu 160 gram
sos sojowy 2 łyżki
sól
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny
margaryna 20 gram
endywia 1 mała główka
rzeżucha 1 mała tacka
rzodkiewka 4 szt.
kiwi 4 szt.
musztarda do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: kostki tofu na sałacie

Tofu pokroić w małą kostkę i zalać marynatą z sosu sojowego, posiekanej natki pietruszki, soli, wody, czosnku i soku z cytryny. Później podsmażyć na margarynie i wstawić do lodówki. Nie wylewać marynaty.
Salaty i rzeżuchę przebrać, umyć, osączyć i ułożyć na talerzu. rzodkiewki oraz kiwi pokroić w plasterki i również ułożyć na talerzu. Pośrodku położyć kostki tofu.
Marynatę przyprawić musztardą oraz curry i podawać do tofu z dodatkiem pełnoziarnistego pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 10.01.2012 08:29
chętnie spróbuję
Krystyna32 13.04.2011 02:12
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak