Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z morszczuka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z morszczuka 500 g
pomidorki cherry 250 g
pieczarki 200 g
papryka 200 g
cebula 2 szt
natka pietruszki 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cytryna 1 szt
olej 100 ml
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z morszczuka

Mięso ryby myjemy, osączamy i kroimy na kawałki, z soku z cytryny, oleju liścia laurowego, soli pieprzu drobno posiekanej cebuli i natki pietruszki robimy marynatę.Rybę zalewamy marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 2 godz, Warzywa myjemy, z papryki usuwamy nasiona i kroimy ją w paski, pomidory kroimy w połówki, pieczarki czyścimy dzielimy na ćwiartki, na szpadki nadziewamy na przemian kawałki ryby, połówki pomidora grzyby i paseczki papryk, szaszłyki smażymy na patelni lub grillu , podajemy z ćwiartkami cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 05.03.2013 11:28
Ciekawy przepis
Wafelek2601 03.11.2011 09:22
fajny przepis
stokrotka 14.07.2011 20:28
fajne
Motorek 12.06.2011 18:56
super
Monika193
Monika193 05.05.2011 22:01
świetny przepis
Krystyna32 22.04.2011 07:06
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak