Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

orkisz z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

orkisz 150 gram
cebula biała 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
papryka żółta 1 szt.
sok pomidorowy 1/2 szklanki
olej 1 łyżka
sól do smaku
rozmaryn 1 szczypta
papryka zielona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: orkisz z papryką

Orkisz moczyć przez godzinę (ale można też dłużej, np. przez noc) w wodzie i gotować 45 minut na małym ogniu do miękkości, odcedzić.
Cebulę obrać i pokroić w cienkie paseczki. Papryki umyć, usunąć nasiona i łodygi, miąższ pokroić w cienkie paski. Cebulę i paprykę podsmażyć na oleju i rozprowadzić sokiem pomidorowym. Dodać orkisz, zagotować i przyprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i szczyptą rozmarynu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 20.11.2011 21:57
ciekawe
irenka 20.11.2011 21:57
ciekawe
Krystyna32 05.08.2011 07:58
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak