Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasange

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron lasange 1 op.
sos beszamelowy
sos pomidorowo-mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: Lasange

Wysmarować dno formy żaroodpornej sosem beszamelowym. Położyć płaty lasange. Polać je sosem beszamelowym. Polać je sosem pomidorowo-mięsnym. Posypać pokrojoną mozaerllą. Ułożyć kolejną warstw płatów lasange i znów polać beszamelem i sosem pomidorowo-mięsnym. Czynność powtarzać, aż do wyczerpania składników. Ostatnie płaty polać beszamelem, posypać tartym parmezanem i obłożyć płatkami masła.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200*C na ok. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

forgielka 07.04.2011 10:25
ciekawe
forgielka 07.04.2011 10:25
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak