Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z mozzarelli i kiełków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełki pszenicy 20 dkg
pomidory 2 szt
mozzarella 1
rzodkiewka 1 pęczek
rzeżucha
serwatka 3 łyżki
musztarda łagodna 1 łyżeczka
olej słonecznikowy 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z mozzarelli i kiełków

Kiełki pszenicy płuczemy i osączamy,pomidory myjemy i każdy z nich kroimy na osiem części .Mozzarellę kroimy na pół a następnie na cienkie plasterki.Rzodkiewki myjemy i ścieramy na tarce z małymi oczkami,rzeżuchę siekamy,wszystko ze sobą mieszamy.Serwatkę łączymy z musztardą i olejem,doprawiamy solą i pieprzem polewamy sałatkę i mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 06.04.2011 22:42
wiosenna pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak