Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka z grillowanymi warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

liść sałaty 1 szt
cieniutkie plastry cukinii 2 szt
papryka 1/4 szt
sałata kolorowa 1 garść
szczypiorek 1/4 pęczka
twarożek 2 (z żodkiewką)
wafelki ryżowe 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka z grillowanymi warzywami

Sałatę myjemy, osuszamy i układamy na kromce pieczywa ryżowego. Nagrzewamy patelnię grillową i grillujemy plastry cukinii i paprykę. Odkładamy do ostygnięcia. Kiedy cukinia ostygnie to układamy plastry tak, aby utworzyły okrąg i środek wypełniamy stopniowo składnikami - twarożkiem, poszarpaną sałatą, papryką i na koniec posypujemy szczypiorkiem. dla dekoracji można ułożyć klika długich szczypiorków na naszym daniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 16.06.2011 10:26
pycha
Jolanta40 14.04.2011 09:40
bardzo dziękuję i cieszę się, że się podoba
anocek 13.04.2011 22:19
Wygląda pięknie :)
jolita 10.04.2011 07:53
fajne
Gosia40 07.04.2011 10:38
zjadłabym taką kanapkę:))
Jolanta40 07.04.2011 09:36
dziękuję :)
Babciagramolka 07.04.2011 09:33
Z grilla wszystko
MAŁGORZATA108 06.04.2011 22:23
Ale sympatyczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak