Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 10 dag
cebula 1 szt
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

Grzyby dokładnie oczyścic umyć i gotować przez ok 40 min.
Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Do cebuli wlewać po woli wywar z grzybów dodać kostkę rosołową, chwile pogotować dodać pokrojone grzyby.Dodać smietanę wymieszana z odrobiną mąki. Całosć zagotować, na koniec doprawicsolą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak