Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek ananasowo-rodzynkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ananas w puszce 1 puszka
galretka wiśniowa 3
rodzynki 1 opakowanie
jajko 4
cukier 3/4 szkl.
mąka 1 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: placek ananasowo-rodzynkowy

Biała oddzielić od żółtek. Białko ubić na sztywno . Potem dosypać cukru. Dalej miksować. Dodać żółtka. Wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Piec 30 min. Na wystudzony biszkopt ukladamy odsączone ananasy. Pomiędzy układany rodzynki tak aby wypełniły całą powierzchnię biszkoptu.Galaretkę rozpuszczamy z mniejjszą ilością wody niż zaleca producent. Gdy ostygnie wylewamy na owoce i odstawiamy w chłodne miejsce aż glaretka stężeje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.11.2011 08:08
muszę zrobić
teresa18 10.04.2011 08:25
pyszniutkie
traktorek 08.04.2011 15:28
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak