Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIGDAŁOWIEC

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
miód 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
jajko 2 sztuki
margaryna 15 dag.
masa
mleko 1/2 l.
kasza manna 4 łyżki
cukier 3/4 szkl.
margaryna 1 kostka
tłuszcz do formy - -
olejek migdałowy - -
Bułka tarta klasyczna Prymat - -

Przepis i sposób przygotowania na: MIGDAŁOWIEC

Z mąki, miodu, sody, jajek i margaryny zagnieść ciasto a następnie podzielić je na 5 części. Upiec 5 placków.

Kaszę ugotować na mleku. Ostudzić. Margarynę zmiksować z cukrem, dodać ostudzoną i ugotowaną na mleku kaszę, dodać zapach migdałowy.

Kremem przełożyć ostudzone placki.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak