Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki w sosie pomidorowo pieczarkowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 1 podwójna
pieczarki 150 g
cebula 0,5 szt
pomidory krojone z puszki 1 op
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
bazylia 1 szczypta
oregano szczypta
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
mąka 1 łyżka
włoszczyzna suszona 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki w sosie pomidorowo pieczarkowym

Piersi z kurczaka pokroić w paski, oliwę wymieszać z sokiem z cytryny 1 łyżeczką przyprawy do kurczaka po węgiersku szczyptą bazylii i solą.
Polać marynatą paski piersi i wymieszać by równomiernie rozprowadzić. Pozostawić na ok 1 godzinę. Pieczarki oczyścić, wypłukać, Kapelusze pokroić na kawałki. Po jednym kawałku pieczarki zawijać w mięso i spiąć wykałaczką, resztę pieczarek i korzonki posiekać i przysmażyć z cebulą.
Roladki przyrumienić ze wszystkich stron. Pomidory rozdrobnić, dodać przysmażone pieczarki szczyptę bazylii, paprykę, oregano i suszoną jarzynkę, Zagotować. Po chwili dodać roladki do sosu i gotować ok 15 min, od czasu do czasu mieszając. Mąkę rozrobić z niewielką ilością wody i zagęścić sos. Podawać z ziemniakami posypanymi koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 04.03.2012 00:10
Na pewno spróbuję..
ada12302 08.04.2011 15:41
mniam
pawel6 07.04.2011 11:05
smacznie wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak