Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy serek topiony z kminkiem

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana słodka 1/4 szklanki
masło 1 łyżeczka
kminek 1/3 łyżeczki
sól 1 szczypta
Soda oczyszczona Prymat 1 szczypta
twaróg 500 (suchy)

Przepis i sposób przygotowania na: domowy serek topiony z kminkiem

twaróg starannie rozkruszyć dodać sodę zamieszać i wsypać do kamionkowego naczynia naczynie przykryć i odstawić na 6 dni w tem pokojowej aż ser zrobi się ciągnący i śliski roztopić w rondelku masło przełożyć ser i podgrzewać cały czas mieszając i zasmażyć razem po czym włożyć do salaterki używać do smarowania kanapek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eewelina 07.04.2011 00:02
W moim domu też tak robilismy. Był pyszny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak