Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczę pieczone panierowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 80dag
jajko 1
mąka łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat łyżka
masło 4dag
czosnek 2ząbki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczę pieczone panierowane

Mieso umyć,pokroić ,posolić i oprószyć mąką.Wybić jajko ,roztrzepać,dodać drobno posiekany czosnek.Mięso maczać w jajku,następnie w tartej bułce i ułożyć w prodiżu wysmarownaym tłuszczem ,na każdy kawałek położyć troche tłuszczu i wstawić do pieczenia .Piec polewając każdą porcję tłuszczem ,zebranym z dna naczynia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak