Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z brukselki i kaparów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 0,5 kg
sól do smaku
ocet winny 3 łyżki
cukier 1 łyżka
cebula 1 szt
czosnek 4 ząbki
kapary 1 słoik
majonez 1 szklanka
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z brukselki i kaparów

Brukselkę ugotuj na pół twardo w osolonej wodzie z łyżką cukru.Pod koniec gotowania wlej 2 łyżki octu.Odcedź,wymieszaj z posiekanym czosnkiem.Cebulę obierz,posiekaj i zalej pozostałym octem,dodaj do brukselki.Dorzuć osączone kapary i natkę pietruszki.Dopraw do smaku solą,wymieszaj z majonezem.Przed podaniem schłodź.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 23.07.2011 15:45
super
RenataZ-et 19.05.2011 22:53
Warte spróbowania!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak