Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z pesto

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron lazania 4 płaty
oliwa do smażenia
mięso z krabów 200 g
krewetki koktajlowe 100 g
wędzony łosoś 100 g
suszone pomidory 50 g
brandy 25 ml
sól, pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek
orzeszki pinii 100 g
bazylia świeża 150 g
parmezan 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z pesto

Najpierw przygotowywujemy farsz:
Mięso z krabów, krewetki koktajlowe, pomidory i łososia należy zmielić w maszynce, następnie wymieszać z bradny i parmezanem. Doprawić do solą i pieprzem do smaku. Farsz przełożyć do woreczka foliowego i odciąć róg torebki.
Potem robimy sos:
bazylię, czosnek i orzeszki pinii należy zmiksować z oliwą żeby powstała półpłynna masa. Doprawić do do smaku solą. Do szerokiego garnka wlewamy 2l. wody, pół łyżeczki soli i trochę oliwy. Całość gotujemy. Na wrzątek wrzucamy płaty lazanii i gotujemy je al dente. Na płaty makaronu wzdłuż szerokiego boku wyciskamy farsz i zwijamy w rulon. Kładzimy to na blachę posypujemy parmezanem i zapiekamy w piekarniku przez parę minut.Przed podaniem należy skropić sosem i udekorować świeżą bazylią i cząstkami pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 13.04.2012 17:03
extra :)
ronald88 05.07.2011 00:11
super
KasiaK90 02.06.2011 11:55
pycha
Juleczka20 27.05.2011 11:55
świetne
gosia561 27.03.2011 20:25
wykwintne danko
marzena06 14.12.2010 15:49
super
etka 12.08.2010 13:45
Wyśmienity przepis, tego szukałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak