Cannelloni z pesto

Cannelloni z pesto

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron lazania

    4 płaty
  • oliwa z oliwek

    do smażenia
  • mięso z krabów

    200 g
  • krewetki koktajlowe

    100 g
  • wędzony łosoś

    100 g
  • suszone pomidory

    50 g
  • brandy

    25 ml
  • sól, pieprz

    do smaku
  • czosnek

    1 ząbek
  • orzeszki pinii

    100 g
  • bazylia świeża

    150 g
  • parmezan

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpierw przygotowywujemy farsz:
Mięso z krabów, krewetki koktajlowe, pomidory i łososia należy zmielić w maszynce, następnie wymieszać z bradny i parmezanem. Doprawić do solą i pieprzem do smaku. Farsz przełożyć do woreczka foliowego i odciąć róg torebki.
Potem robimy sos:
bazylię, czosnek i orzeszki pinii należy zmiksować z oliwą żeby powstała półpłynna masa. Doprawić do do smaku solą. Do szerokiego garnka wlewamy 2l. wody, pół łyżeczki soli i trochę oliwy. Całość gotujemy. Na wrzątek wrzucamy płaty lazanii i gotujemy je al dente. Na płaty makaronu wzdłuż szerokiego boku wyciskamy farsz i zwijamy w rulon. Kładzimy to na blachę posypujemy parmezanem i zapiekamy w piekarniku przez parę minut.Przed podaniem należy skropić sosem i udekorować świeżą bazylią i cząstkami pomidora.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jodaj

13.04.2012 17:03
extra :)

ronald88

05.07.2011 00:11
super

KasiaK90

02.06.2011 11:55
pycha

Juleczka20

27.05.2011 11:55
świetne

gosia561

27.03.2011 20:25
wykwintne danko

marzena06

14.12.2010 15:49
super

etka

12.08.2010 13:45
Wyśmienity przepis, tego szukałam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat