Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe racuchy ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2\\3 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
serek homogenizowany 25 dag
jajko 2 szt
śliwki 50 dag
sok z pomarańczy 5 łyżek
skórka z cytryny 1 łyżka
cukier 2 łyżki
cynamon do smaku
płatki migdałowe do smaku
cukier wanilinowy do smaku
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe racuchy ze śliwkami

Oba rodzaje mąki połącz,dodaj serek i żółtka,a następnie ubitą pianę z białek.Śliwki umyj,osusz,przekrój i wydryluj,włóż do rondelka.Wlej sok pomarańczowy,dodaj skórkę z cytryny,oprósz cynamonem oraz cukrem i cukrem waniliowym.Duś wszystko około 5 minut na małym ogniu.Część śliwek odłóż,resztę zmiksuj.Z masy serowej usmaż na oleju złociste racuszki,odsącz z tłuszczu.Posyp cukrem pudrem i płatkami migdałowymi.Podawaj z musem i śliwkami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 29.08.2011 20:36
fajne
Iwona45 29.07.2011 15:01
super
Tika4444 17.05.2011 07:57
rewelacyjne
magical66 07.04.2011 08:25
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak