Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duży ziemniak 4 szt
jajko 1 szt
ząbek czosnku 3 szt
natka pietruszki 1 łyżka
uprażone ziarna słonecznika 2 łyżki
okej 1 łyżeczka
sól
boczek 30 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki faszerowane

Ziemniaki obrać, wydrążyć łyżeczką, od wewnątrz natrzeć lekko solą. Twarożek wymieszać z jajkiem, zmiażdżonym czosnkiem, pietruszką i pestkami słonecznika, doprawić do smaku. Ziemniaki wypełnić farszem i zawinąć w folię aluminiową lekko posmarować olejem. Piec w gorącym piekarniku około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata72 10.04.2011 12:25
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak