Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica z salami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt
mleko 150 ml
woda 100 ml
sól do smaku
salami 50 gram
masło
szczypiorek usiekany 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica z salami

Jajka mleko i wodę roztrzepać starannie w miseczce doprawiamy solą i pieprzem.Salami kroimy w kostkę.Na dużej patelni stapiamy masło wlewamy masę z jajek a gdy zacznie się ścinać posypujemy salami,smażymy na małym ogniu a następnie przekładamy ostrożnie na talerz.Posypujemy szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcin Vw1 28.08.2012 07:37
SMACZNE SNIADANKO
Robert10 15.08.2011 11:50
lubię taką
Ewelina47 23.06.2011 14:47
uwielbiam
Mariusz10 06.04.2011 22:45
fajne śniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak