Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sznyclówka cielęca 60 dag
jajko 5 szt.
mąka 1/2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki
olej do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle z jajkiem

Mięso opłucz, osusz, pokrój na 4 porcje. Oprósz solą i pieprzem.
Na jednym talerzyku roztrzep jajko, na drugi wsyp mąkę, a na trzeci bułkę tartą.
Na patelni rozgrzej sporą ilość oleju. Kładź na niej kotlety panierowane kolejno w mace, jajku, tartej bułce. Smaż je z obu stron na złoty kolor. Zdejmij z patelni, osącz na papierowych ręcznikach.
Na czystej patelni z odrobiną tłuszczu usmaż 4 sadzone jajka. Zdejmij je z patelni, wytnij z nich kwiatki, od razu kładź na kotletach i podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz17 18.11.2011 10:12
fajny przepis
halina17 06.04.2011 12:50
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak