Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z ciasta fancuskiego i bitej śmietany

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 250 g
bita śmietana
kiwi
czekolada mleczna

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z ciasta fancuskiego i bitej śmietany

Rozwałkować ciasto i wyłożyć nim formę i pieczemy według przepisu na opakowaniu, a w między czasie możemy zrobić swoją bitą śmietanę z cukru i śmietany 18 tki , ewentualnie możemy zakupić gotową i wykładamy na gotowe ciasto , które wyjęliśmy , dekorujemy owocami , mogą to być dowolne owoce , czekolada starta. Na koniec posypać cukrem pudrem , ponieważ owoce mogą być troszkę za kwaśne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 03.11.2012 12:07
apetyczny deserek
babcia
babcia 02.11.2012 18:28
pyszny
babcia
babcia 02.11.2012 18:28
pyszny
malaczarna23 29.01.2012 15:02
smaczny deser
Teresa19 28.08.2011 20:44
fajne
ElizaT 18.04.2011 09:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak