Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie ze sliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki suszone 70 g
cebula 2 szt
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat
oliwa
pieprz
matijasy 700 g

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie ze sliwkami

Śledzie namocz w wodzie na 2 godz. Cebulę pokrój w piórka, śliwki potnij w większe kawałki. Całość wymieszaj z rodzynkami oraz sosem sałatkowym. Na śledzie nałóż przygotowany farsz i zwiń w rolmopsy. Tak przygotowane śledzie zalej oliwą i pozostaw na parę godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 08.03.2014 10:53
Oryginalne danie :)
Ada-Gaba 11.08.2012 11:01
extra
Dorota59 21.08.2011 15:23
ach te pyszne śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak