Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ala polędwica łososiowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 l
sól 1/2 szkl
czosnek 5 ząbków
cukier 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie mielone Prymat 1/2 - 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ala polędwica łososiowa

PORCJA 2 kg schabu – w przypadku np. 1kg schabu wszystko zmniejszamy o połowę.
Czas gotowania zawsze taki sam.


Do wody dodać wszystkie przyprawy i zagotować. Do wrzącej zalewy włożyć schab i gotować 5 (pięć) minut. Wyłączyć i pozostawić w wodzie do wystygnięcia. Najlepiej na całą noc i pod przykryciem.

Po wystygnięciu do temperatury pokojowej wyjąć mięso, ponownie zagotować tą samą zalewę i do wrzątku włożyć ponownie schab. Gotować 3 (trzy) minuty. Wyłączyć i pozostawić w wodzie do wystygnięcia.
Wyjąć z zalewy po wystygnięciu i smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 02.12.2011 15:49
super
Mariposas 06.11.2011 20:09
wygląda smakowicie
Mariposas 26.10.2011 19:45
zapowiada się smacznie
Anna141
Anna141 14.04.2011 09:00
muszę wypróbować koniecznie
Krystyna32 06.04.2011 07:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak