Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z porami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pory 4 szt
masło 2 łyżki
śmietanka 2/3 szkl
jajko 1 szt
parmezan starty 4 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
sól do smaku
mąka 250 gram
masło 125 gram
żółtko jajek 1 szt
ser camembert 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z porami

Zimne masło posiekać z mąką,dodać żółtko i szczyptę soli,szybko zagnieść.Owinąć folią,odłożyć na 30 minut.
Pory oczyścić,białe i zielone części pokroić w talarki.Wrzucić na rozgrzane masło,smażyć 5 minut.Doprawić solą i pieprzem kajeńskim.Zagotować śmietankę,dodać pokrojony ser camembert.Mieszać, aż ser się roztopi.Przestudzić,dodać jajko,doprawić pieprzem i solą.
Ciasto rozwałkować nakłuć widelcem i piec 20 minut w 180 st.C.Upieczone ciasto posypać parmezanem,wyłożyć na to pory,polać sosem serowym i piec jeszcze 20 minut w 200 st.C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 21.12.2012 07:35
Fajny pomysł.
Krystyna32 17.07.2012 15:25
super
IlonaAlbertos 22.05.2012 21:34
Coś nowego, chętnie skorzystam z przepisu.
Dorota37 24.03.2012 10:16
zapowiada się smakowicie
Wacław 25.11.2011 14:42
fajny przepis !
Sylwia56
Sylwia56 03.10.2011 10:27
fajne
IZABELA29 20.08.2011 09:42
muszę kiedyś wypróbować
iza15 22.07.2011 23:57
ciekawe
m1monika 16.07.2011 00:39
pyszna;)
alaaa 27.05.2011 20:13
pomysłowo
Małgorzata113 06.04.2011 07:37
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak