Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa szczawiowa z ziemniakami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kości 500 g
szczaw 50 g
włoszczyzna 50 g
marchew 50 g
ziemniaki 250 g
mąka 2 g
śmietana 50 g
tłuszcz 10 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa szczawiowa z ziemniakami

Do wywaru z kości dodać rozdrobnione warzywa, posolić i gotować. Następnie dodać pokrojone drobno ziemniaki. Przebrać szczaw, dokładnie opłukać, udusić pod przykryciem na tłuszczu, po czym przetrzeć przez sito. Gdy ziemniaki są miękkie, dodać śmietanę i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 12.10.2011 21:11
nigdy nie jadłem takiej zupy, czy jest kwaśna?
Halusia 17.04.2011 22:17
smak dziecinstwa
ronald88 07.04.2011 19:41
super
Misiek1 07.04.2011 12:20
wiosenna zupa - super!
halinka1011 06.04.2011 07:45
świetny przepis
iwa643 06.04.2011 07:15
pycha
1j1o1l1a1 05.04.2011 23:13
już niedługo można będzie urwać młodziutkiego szczawiu do zupy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak