Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe szaszłyki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 1/2 kg
papryka żółta 4 sztuki
pomidory 4 sztuki
cukinia 1 średnia
cebula czerwona 2 sztuki
wędzona słonina kawałek
sól
Papryka słodka mielona Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe szaszłyki

Mięso kroimy na małe kwadraty.Dodajemy sól do smaku.Posypujemy pieprzem i papryką,skrapiamy oliwą.Odstawiamy na godzinkę do lodówki.Warzywa czyścimy i kroimy w talarki,a słoninę w cienkie plastry.Na szpikulce nadziewamy kawałki mięsa na przemian z warzywami i słoniną,skrapiamy oliwą.Szaszłyki możemy upiec na grillu lub w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 24.01.2014 09:02
super pomysł
edi 29.03.2012 21:06
mmm:)
rutynka 28.11.2011 10:27
Idealny na grilla mmiam:)
aga130982 25.11.2011 07:39
mniam
Tomasz17 03.11.2011 12:53
uwielbiam
Kopiko1983 02.10.2011 19:52
Bardzo mi się podoba!
kanu83 13.09.2011 07:38
uwielbiam
marta1371 29.08.2011 22:37
Pyszne
eli82 07.07.2011 10:52
mniam
Grazyna0211 12.05.2011 10:13
smaczna rzecz
Edyta38 10.05.2011 08:23
ciekawe:)
ronald88 24.04.2011 12:27
super
Dorota59 09.04.2011 15:15
pyszne są takie szaszłyki
Ania67 06.04.2011 23:50
mniam
joanna77 06.04.2011 12:30
lubimy szaszłyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak