Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbasiany gulasz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 35 dag
cebula 2 szt.
boczek wędzony 15 dag
przecier pomidorowy 1 łyżka
bulion ½ szklanki
śmietana ½ szklanki
mąka 1 łyżeczka
sól
papryka mielona
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbasiany gulasz

Pokroić boczek stopić na patelni, wyjąć skwarki i na tłuszczu z wytopionego boczku podsmażyć cebulkę drobno pokrojoną. Gdy cebula będzie gotowa- dodać skwarki i kiełbasę pokrojoną, dusić po przykryciem, podlać bulionem i przyprawić. Wymieszać śmietanę z mąką zalać kiełbasę- zagotować. Przy podaniu posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 21.02.2012 23:09
wygląda smaczenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak