Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z fasoli szparagowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 30 dag
marchew 2 szt.
por 2 szt.
oliwa 3 g
sól
sok z cytryny
szczypiorek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z fasoli szparagowej

Fasolę umyć, oczyścić z włókien i ugotować w odkrytym naczyniu, zalewając wrzącą osoloną wodą. Marchewkę umyć i ugotować. Po ugotowaniu odcedzić, fasolę pokroić w kawałki długości 1 cm. Marchew obrać ze skórki, pokroić w drobniutką kostkę. pory obrać, umyć bardzo dokładnie, pokroić w piórka, wymieszać z fasolą i marchewką, skropić oliwą i kwaskiem, doprawić do smaku solą. Sałatkę podawać posypanym siekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak