Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

garnek grzybowy z ziemniakami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 45 dag
por 3 szt.
ziemniaki 55 dag
słonina 15 dag
kiełbasa
mięso
szynka
rosół 2 szklanki
majeranek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: garnek grzybowy z ziemniakami

W rondlu wytopić pokrojoną słoninę. Oczyścić dobrze grzyby obrać i pokroić. Ziemniaki obrać, wypłukać, pokroić na talarki. Oczyścić pora i pokroić go w cienkie prążki. W rondlu układać produkty warstwami, doprawiając przyprawami. Przekładając pozostałościami z lodówki: kiełbasą, mięsem z zupy czy szynką. Wszystko zalać rosołem, dusić pod przykryciem trzy kwadranse. Podlewając w miarę potrzeby wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak