Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pachnąca szałwią

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1 szkl
cebula 3-4 szt
szałwia 2 łyżeczki
oliwa 5 łyżek
czisnek 3/4 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
karkówka 1,2 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pachnąca szałwią

Karkówkę rozkroić na duży płat i pobić tasakiem.Czosnek przeciśnięty,sól pieprz i szałwię wymieszać z oliwą.Natrzeć masą mięso i zwinąć w roladę.Ciasno związać nicią.Rozgrzać oliwę w brytfance o obsmażyć karkówkę z każdej strony.Dodać pokrojone w ćwiartki cebule,dodać liście laurowe,ziele angielskie i wstawić do nagrzanego piekarnika do 190st.C i piec 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 16.12.2013 14:29
Ciekawe połączenie smaków
Grażyna13 10.12.2013 12:10
Ciekawy przepis :)
Ada-Gaba 09.09.2013 13:23
aromatyczne danie
IZABELA29 23.07.2012 10:01
aromatyczna
ben-ka 23.07.2012 09:10
pachnąca.....lubię taką:)
Krystyna32 22.07.2012 08:57
extra
Misiakova 18.06.2012 07:51
pychotka
kate.500 25.12.2011 22:01
ciekawe polaczenei
AgaS10 11.12.2011 19:37
pycha:)
kotlet 17.11.2011 20:20
ciekawe
Ania67 13.07.2011 09:11
ciekawa propozycja
ben-ka 09.05.2011 18:23
już czuję jej zapach:)
Iwona56 05.04.2011 21:21
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak