Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka budyniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 3 szt.
śmietana 1,5 szkl.
mąka 1,5 szkl.
cukier 1,5 szkl.
jajko 6 szt.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babka budyniowa

Utrzeć żółtka z cukrem, partiami wsypywać na przemian budyń, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dolewać śmietanę. Na koniec dodac pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 45 min. Ciepłą babkę posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 19.06.2013 23:26
super ciasto
Ewelina38 07.02.2013 10:33
rewelacyjna babeczka :)
Ewelina47 06.09.2012 21:08
pyszna babka
Marta1986 14.04.2012 16:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak