Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki cielęce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 40 dag
bułka 1 sztuka
jajko 1
pieprz
sól
Gałka muszkatołowa (odrobina)
olej 1 łyżeczka
przyprawa do potraw
mąka 1 łyżka
mleko 4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
przyprawa myśliwska
curry
tłuszcz do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
zielona pietruszka 1 gałązka

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki cielęce

Mięso dokładnie wyżyłować- zemleć. Dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, sól, pieprz, posiekaną zieleninę. Dobrze wyrobić drewnianą łyżką. Rękami zwilżonymi wodą formować zgrabne kotlety, nieco je spłaszczać, obtaczać w tartej bułce, smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody, włożyć gałązkę pietruszki, przykryć trymać przez 10 minut na niewielkim ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 14.09.2011 16:59
lubię mięsko cielęce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak