Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka pomarańczowa

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 3szkl.
cukier 1 szkl.
jajko 4szt.
proszek do pieczenia 1łyżka
cukier waniliowy
margaryna 1/2
mleko 3/4szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Babka pomarańczowa

Margaryne utrzeć z jajkami i cukrem oraz cukrem waniliowym.
łyżką pomału dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia,potem olej,mleko cały czas mieszając.
na koniec dodajemy trzy kieliszki likieru pomarańczowego.
Mieszamy wlewamy do formy pieczemy 45 min. w piekarniu nagrzanym do 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 26.09.2012 12:18
pięknie wyrośnięta ,chciałabym spróbować
Grazyna0211 21.04.2012 12:17
świetna ta babka
Jolanta40 17.03.2012 10:50
wygląda pięknie
Justyna223 30.06.2011 00:45
pyszna
magical66 21.05.2011 23:22
pyszności
Kate131 26.02.2011 07:54
ładniutka
eli_555 24.02.2011 23:30
muszę wypróbować
ewelinapac 16.12.2010 09:18
extra
Faustyna 30.09.2010 10:24
MMM pewnie pięknie pachnie :) w całym domu:)
justyna111 14.09.2010 17:42
super
marzencia2007 14.09.2010 15:55
robie taka jest swietna!
anja3107 14.09.2010 13:56
ładna ta babka ;-)
noculos 09.09.2010 00:18
juz mam na nia ochote
ben-ka 12.08.2010 12:18
babki z likierem jeszcze nie jadłam na pewno jest smaczna:)
diablica85 02.07.2010 14:19
Uwielbiam babki:)
gacopierz23 15.06.2010 18:55
Próbowałam była bardzo smaczna
grasylwia 10.06.2010 13:50
Posypać cukrem pudrem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak