Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflak

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 1/2 kg
jajko 3 sztuki
cebula 1 sztuka
mąka krupczatka 5 łyżek
boczek wędzony 30 dkg
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflak

Ziemniaki obieramy i razem z cebulą trzemy na tartce.Boczek kroimy w kostkę i smażymy na złoty kolor.Formę smarujemy łyżką stopionego tłuszczu.Do ziemniaków z cebulą dodajemy jajka,sól,pieprz,mąkę i skwarki z resztą tłuszczu.Mieszamy,wkładamy do formy.Pieczemy w piekarniku około 1 godzinę.Podajemy z ulubioną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 24.01.2014 09:02
ciekawe danie
Krystyna32 08.02.2012 09:50
super
smakoszek 03.02.2012 15:19
pyszne
irenka 21.01.2012 13:17
ciekawy przepis
kanu83 04.01.2012 22:09
extra
gacopierz23 19.11.2011 11:19
fajna zapiekanka
Wacław 30.09.2011 11:18
ciekawy przepis !
piotereq 18.09.2011 17:10
fajne
ziutula
ziutula 02.09.2011 13:23
smaczna baba ziemniaczaana..
Justyna Jussstiii 28.05.2011 08:29
smaczne
ronald88 26.04.2011 12:41
super
Grazyna0211 07.04.2011 15:05
robię podobnie jest pyszny
Ania67 06.04.2011 23:51
Musi być smaczny
joanna77 06.04.2011 12:23
ale śmieszna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak