Roladki schabowe

Roladki schabowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schabowe rozbijamy tłuczkiem, zeby były dość duże. Przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do mięsa, przyprawą do wieprzowiny. Następnie kładziemy plasterek sera żółtego, potem plasterek ulubionej szynki, pokrojony w paski ogórek kiszony, cebulkę pokrojoną, paprykę pokrojoną w plaster. Wszystko zawijamy i spinamy wykałaczkami. Smażymy niepanierowane na oleju. Ja je podaję często albo z sosem pieczarkowym, albo z pieczeniowym ciemnym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa95

06.09.2011 11:52
aż mi ślinka cieknie

zuzanna6

27.11.2010 08:28
Zrobiłam wyszły pyszne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat