Roladki schabowe

Roladki schabowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Schabowe rozbijamy tłuczkiem, zeby były dość duże. Przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do mięsa, przyprawą do wieprzowiny. Następnie kładziemy plasterek sera żółtego, potem plasterek ulubionej szynki, pokrojony w paski ogórek kiszony, cebulkę pokrojoną, paprykę pokrojoną w plaster. Wszystko zawijamy i spinamy wykałaczkami. Smażymy niepanierowane na oleju. Ja je podaję często albo z sosem pieczarkowym, albo z pieczeniowym ciemnym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa95

06.09.2011 11:52
aż mi ślinka cieknie

zuzanna6

27.11.2010 08:28
Zrobiłam wyszły pyszne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat