Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe

Schabowe rozbijamy tłuczkiem, zeby były dość duże. Przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do mięsa, przyprawą do wieprzowiny. Następnie kładziemy plasterek sera żółtego, potem plasterek ulubionej szynki, pokrojony w paski ogórek kiszony, cebulkę pokrojoną, paprykę pokrojoną w plaster. Wszystko zawijamy i spinamy wykałaczkami. Smażymy niepanierowane na oleju. Ja je podaję często albo z sosem pieczarkowym, albo z pieczeniowym ciemnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 06.09.2011 11:52
aż mi ślinka cieknie
zuzanna6 27.11.2010 08:28
Zrobiłam wyszły pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak