Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łazanki do zup

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 15 dag
jajko 1 szt.
woda 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: łazanki do zup

Mąkę zagnieść z jajkiem i wodą, wyrobić ciasto. Wywałkować cienko-pozostawić do przeschnięcia. Ciasto zwinąć w rulon, podzielić na części. Kawałki ciasta kroić w paski ½ cm szerokości, paski zaś w kostkę, łazanki rozrzucić luźno na stolnicy zaraz po pokrojeniu. Wrzucić na wrzącą osoloną wodę, a gdy podpłyną odcedzić, przelać zimną wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona43 18.11.2011 14:27
faktycznie proste:)
Halusia 09.07.2011 20:57
super...
marta1371 28.04.2011 20:46
proste do zrobienia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak