Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tradycyjny piernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 45 dkg
miód 2 szkl
jajko 4 szt
mąka 1 kg
masło 1 kostka
kakao 3 łyż
mleko 400 ml
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
czekolada 1,2 tabliczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 4 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: tradycyjny piernik

miód i masło stopić i zarumienic z cukrem. Wymieszać z przyprawami i mąką. W rondlu podgrzać mleko i wlać do mąki. Dodać kakao i utrzeć. Odstawić na noc. Następnego dnia dodać jajka oraz proszek. wymieszać. Ciasto włożyć do brytfanki i upiec 1 godz w temp 160 C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 01.01.2013 19:08
przekładam masą grysikową
gacopierz23 02.12.2012 13:15
taki najlepszy
rutynka 02.01.2012 09:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak