Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka migdałowe z blachy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
cukier 30 dag
migdały 8 dag
jajko 4 szt
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka migdałowe z blachy

Połączyć mąkę, cukier, jajka i migdały, wymieszać. Wyrobić jednolite ciasto, a następnie rozwałkować je i foremkami wycinać ciasteczka o dowolnym kształcie. Blachę posmarować masłem, posypać maka, układać ciasteczka i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 12.12.2013 09:09
pyszne ciasteczka
kate.500 27.03.2013 08:03
pyszne te ciasteczka
dianix 01.08.2012 20:32
fajne nawet dla gosci
owca441 16.04.2011 22:33
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak