Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti bolognese

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
cebula 2 sztuki
świeży czosnek 4 ząbki
seler
marchewka
pietruszka
koncentrat pomidorowy
bazylia świeża
pieprz
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti bolognese

Mięso przesmażamy na patelni. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i świeżo zmielony czosnek. Marchewkę, seler i pietruszkę ścieramy na tarce na małych oczkach i dodajemy do mięsa. Wlewamy koncentrat i przesmażamy na patelni. Dodajemy przyprawy oraz liście bazylii drobno posiekane. Jeśli sos wyszedł nam zbyt gęsty dolewamy na koniec wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak