Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS PIEPRZOWY

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z warzyw i mięsa 300 ml.
cebula 2 sztuki
mąka 4 dag.
tłuszcz 4 dag.
sól - do smaku
pieprz - do smaku
wino czerwone wytrawne 50 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: SOS PIEPRZOWY

Obraną cebulę pokroić, zeszklić na rumiano, dodać mąkę i zasmażyć, dodać zimny wywar, energicznie rozmieszać, gotować kilka minut na wolnym ogniu.
Pod koniec gotowania dolać wino. Sos przetrzeć i doprawić solą i pieprzem.
Sos jest wyśmienity szczególnie do potraw mięsnych. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak