Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka 4 szt
ryż 2 szkl
pieczareki całe 15 dkg
cebula 1 szt
woda 4 szkl
kostki rosołowe 2 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: udka z ryżem

udka natrzeć solą i pieprzem i przyrumienic na tłuszczu. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić wraz z pieczarkami pokrojonymi w paseczki. Udka przełożyć do naczynia i zapypac ryzem dodac wodę i kostki oraz pieczarki z cebulą. Wstawić do piekarnika na 50 min w tem 180C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak