Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PONCZ MROŻONY

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 szkl.
cytryny 30 dag.
cukier 30 dag.
arak 1 szkl.
likier maraschino 1/5 szkl.
sok pomarańczowy 1/2 szkl.
lód - -
wino białe wytrawne 1,5 butelki

Przepis i sposób przygotowania na: PONCZ MROŻONY

Skórkę cytryny sparzyć i zetrzeć na tarce. Do wody dodać cukier, rozpuścić, wymieszać ze skórką cytrynową. Zgotować, przecedzić, wystudzić. Do wody cytrynowej dodać arak, likier, wino, sok z pomarańcz i cytryn, wymieszać. Odstawić na 3 godziny.

Podawać z lodem.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak