Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA ŚLĄSKA

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 5 dag.
mąka wrocławska 20 dag.
cukier puder 15 dag.
margaryna 10 dag.
olejek waniliowy 1 sztuka
jajko 6 sztuk
sól - szczypta
tłuszcz do formy - -
Bułka tarta klasyczna Prymat - -

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA ŚLĄSKA

Masło utrzeć z cukrem, kolejno dodawać żółtka. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy masłowej i delikatnie wymieszać, w między czasie dodając mąkę wrocławską, mąkę ziemniaczaną, sól, olejek.
Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. godzinę czasu. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak