Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jagnięcina w musztardzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

comber jagnięcy z kością 80 dag
ząbki czosnku 2 szt.
oliwa 4 łyżki
rozmaryn 1 gałązka
Musztarda francuska Prymat 4 łyżki
chleb 2 kromki
jajko 1 szt.
sól

Przepis i sposób przygotowania na: jagnięcina w musztardzie

Mięso oczyść, opłucz, osusz.
Natrzyj czosnkiem, oprósz solą i pieprzem, polej oliwą, dodaj gałązkę rozmarynu. Odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.
Z kromek chleba oddziel skórkę. Miękisz pokrusz, wymieszaj z musztardą, żółtkiem i solą, a na końcu z ubitym białkiem.
Mięso wyjmij z marynaty. Z jednej strony obłóż masą musztardową. Piecz ok. 10 min. w temp. 220 stopni, a potem jeszcze ok. 15 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak