Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 50 dkg
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 3 ząbki
cebula 1 sztuka
tłuszcz do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
kajzerka 1 czerstwa

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone

Mięso umyć i zmielić razem z namoczoną i odciśniętą kajzerką. Dodać jajko, przyprawy do smaku, drobno pokrojoną cebulę i posiekany czosnek. Wyrobić masę. Uformować kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.01.2013 00:40
Takie typowe kotlety, smaczne i szybkie do przygotowania.
mela25 21.05.2012 07:23
lubię mielone miesko
gacopierz23 20.03.2012 19:29
uwielbiam z surówką z kiszonej kapusty
Angelika10 12.12.2011 23:50
pycha
kuklik 29.08.2011 18:22
to jest to
Mariusz10 30.06.2011 23:52
mniam
smakoszek 26.06.2011 10:56
Lubie wszystko co z mięska:):)
IKrakowianka 07.05.2011 22:52
świetne
Seba 29.04.2011 13:20
smaczne
RenataZ-et 19.04.2011 21:16
Pyszny obiad!
Iwona51
Iwona51 09.04.2011 14:06
smaczne
Motorek 05.04.2011 10:40
u mnie często goszczą na stole

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak