Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan z serem żółtym w śmietanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 800 g
tłuszcz 100 g
mąka 4 łyżki
śmietana 12% 1\\2 szklanki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
koperek
sól
pieprz
ser żółty 50 g (twardy)

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan z serem żółtym w śmietanie

Z bakłażanów ścinamy czubki od strony szypułki umyć i pokroić ukośnie w niezbyt grube plastry. Posypujemy solą i pieprzem i odstawiamy na godzinkę . Po godzinie smażymy na silnie rozgrzanym tłuszczu , tylko zanim zaczniemy smażyć posypmy mąką, po usmażeniu wykładamy do naczynia płaskiego zalać śmietaną połączoną z koncentratem , posiekanym koperkiem i przyprawami jeszcze tylko posypmy startym serem i zapiekamy w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 15.02.2014 10:29
ciekawe jak smakuje
ElizaT 13.04.2011 10:43
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak