Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp panierowany

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 2 kg
sól do smaku
mąka pszenna 3 dkg
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karp panierowany

Karpia oczyścić i wypatroszyć po czym dokładnie obmyć. Pokroić w niewielkie kawałki,posolić i opanierować. Rozgrzać smalec na patelni i smażyć, pod koniec smażenia włożyć na chwilę do rozgrzanego piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczekjeden 07.10.2011 10:52
dla mnie w każdej postaci
Juleczka20 16.07.2011 07:01
super
Teresa19 30.04.2011 10:24
Lubię tak zrobionego karpia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak