Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki cielęce dietetyczne

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 1 kg
jajko 6 szt
masło 10 dkg
bułka czerstwa 1 szt
mleko 1 szklanka
mąka 5 dkg
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki cielęce dietetyczne

Bułkę namoczyć w mleku, mięso opłukać, pokrajać, zmielić razem z bułką. Masło utrzeć, dodać żółtko, rozetrzeć na jednolitą masę, dodać zmielone mięso, przyprawy i wymieszać. Ubić pianę z białek, dodać do masy, lekko wymieszać i uformować małe pulpeciki, obtoczyć w mące, ugotować w wywarze z warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 30.03.2012 13:04
brzmi kuszaco
bami 07.09.2011 10:49
Bardzo fajny przepis, podoba mi się :)
KasiaK90 04.06.2011 10:46
świetne
anja3107 25.05.2011 17:15
fajne
malaczarna23 17.04.2011 22:47
super
Małgorzata113 05.04.2011 09:30
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak