Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jabłkami pieczone

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka krupczatka 2 szklanki
cukier puder 1/2 szklanki
żółtko jajek 2 szt
masło 20 dkg
jabłka 6-7 szt.
cukier 1,5 szklanki
cynamon Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jabłkami pieczone

Z mąki, cukru pudru, żółtek i masła posiekanego nożem zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 30 minut. Jabłka obrać, pokroić na małe kawałki i trochę poddusić, dodać cukier, wymieszać, ostudzić. Ciasto rozwałkować. Wycinać kółka, nakładać pokrojone w kostkę jabłka i zlepiać. Blachę wysmarować olejem układać pierożki, smarować białkiem, posypać cynamonem i cukrem. Piec około 20 minut w temp. 180 stopni stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 24.04.2011 17:51
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak